You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Beszélgetés a szemantikus webről

266

Beszélgetés a szemantikus webről


Az internet a XXI-ik században sokaknak és egyre többeknek a munka, a szórakozás, a kommunikáció mindennapi terepe. Azt viszont, hogy mi történik a háttérben csak kevesen tudják, értik. Nekünk, felhasználóknak kézenfekvő, hogy ha keresünk valamit, begépeljük a kulcsszót, és ömlenek a találatok. A háttérben a matematika és nyelvészet, nyelvtechnológia kutatási eredményei állnak. Ahogy ezek fejlődnek, úgy változik, fejlődik az internet, a web. A mai kerekasztal témája a web egy lehetséges következő fejlettségi szintje, a szemantikus web.

több kevesebb


Nyelvészet, Mindentudás Egyeteme

Szemantika, Számítógéptudomány, Informatika, Kommunikációs tudományok, On-line információs szolgáltatások

kerekasztal-beszélgetés

Lévai Balázs (műsorvezető)
Dr. Prószéky Gábor (előadó)
Dr. Pléh Csaba (előadó)

3:25

2011. február 13.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

266
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/9141" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés