You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Mire lesz energiánk? – A fenntartható energetika kérdései

257

Mire lesz energiánk? – A fenntartható energetika kérdései


Az energetika, azaz az energiaellátás és -felhasználás, valamint ezeknek biztonsága napjaink egyik legfontosabb témája. Milyen energiahordozókkal és hogyan elégíthető ki az emberiség egyre növekvő energiaigénye? Milyen hatásokat okozhat ezeknek az igényeknek a kielégítése a környezetben? Az előadás során megismerkedünk az energetikával kapcsolatos alapfogalmakkal – mint amilyen a munka, a hő, az energia vagy a teljesítmény –, melyeket a közbeszédben sokszor helytelenül használunk. Betekintést nyerünk a világ és Magyarország energiafelhasználásának történetébe, majd a jelen helyzetet elemezve, a hagyományos és a megújuló energiahordozók szerepét vizsgálva jutunk el a jövő lehetséges energiaforrásaihoz és új energetikai technológiáihoz.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Gépészet, Energetikai technológiák, Energiagazdálkodás, Energiapolitika

tudósok előadásai

Dr. Aszódi Attila (előadó)

4:41

2011. február 15.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

257
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/9119" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés