You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Tudatboncolás PET-tel

747

Tudatboncolás PET-tel


Az agykutatásban két évtizede jelentek meg az agyi funkcionális képalkotó eljárások, amelyek forradalmasították napjaink neurobiológiai kutatásait. Ezen eljárások segítségével fel tudjuk térképezni a szenzoros, a mozgási, a kognitív vagy az emocionális agyi folyamatokat. A funkcionális agyi képalkotó eljárások "királynője" a pozitronemissziós tomográfia (PET). Radioaktív jelzőanyagok segítségével lokalizálni tudjuk az idegsejtek működését az emberi agyban, és az idegsejtek közti kommunikáció is felderíthető. Segítségével a tudatos és a tudatba nem kerülő magasabb kognitív működések mögött álló elemi agyfunkciókat ismerhetjük meg.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Orvostudomány, Agy- és idegsebészet, Idegrendszer-kutatás, Neurológia, Neurofiziológia, Agykutatás

tudósok előadásai

Dr. Gulyás Balázs (előadó)
Varga Edit (műsorvezető)

59:34

2006. november 13.

Marianna Nagy

2014. május 14.

747
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8341" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés