You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Újra győz az evolúcióelmélet?

891

Újra győz az evolúcióelmélet?


Az evolúcióelméletet kezdettől vita és értetlenség vette körül. Az előadás áttekinti a viták fontosabb okait s az evolúcióval kapcsolatos ellenérzések és félreértések főbb vonásait. Megbeszéli, mit várhatunk egy tudományos elmélettől és mit nem, s hogy mik azok a kérdések, ahol az evolúcióelmélet még adós a válasszal. Bemutatjuk az evolúcióelmélet szerkezetét és azokat a legfontosabb mai bizonyítékait, melyek minden ésszerű kételyt kizárnak. Végül provokatív céllal az evolúciós gondolat - s az evolúciós folyamat - jövőbeni lehetőségeiről szólunk, egy ember utáni világról, valamint az evolúciós technológia lehetőségéről.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Evolúciós biológia, Molekuláris evolúció

tudósok előadásai

Dr. Prof. Kampis György (előadó)

1:05:48

2006. május 8.

Marianna Nagy

2014. május 14.

891
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8333" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés