You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

A politikum sajátosságai

646

A politikum sajátosságai


Az utolsó harminc évben virágzó akadémiai diszciplínává vált politikai filozófia felülről tekint a politikára. Ezért nem sokat tud kezdeni azzal a jelenséggel, hogy a közvélemény szemében a politika gyanús vállalkozás, a politikus kétes figura. De létezik egy olyan politikai filozófia is, amely magából a politikai életből, a politikai konfliktusokból indul ki. Ennek az irányzatnak a kulcsszava a "politikum". A "politikum" filozófiája nem veszélytelen. De mindenképp van egy előnye: szembenéz azokkal a veszélyekkel, amelyeket az akadémiai politikai filozófia főárama elkerül.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Politikai tudományok

tudósok előadásai

Dr. Bence György (előadó)

34:19

2005. május 30.

Marianna Nagy

2014. május 14.

646
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8310" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés