You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Intelligens járművek

1179

Intelligens járművek


A közúti közlekedés volumene fokozatosan növekszik, emiatt nő a közlekedési folyamatsűrűség, ami a környezetterherlés jelentős emelkedését okozza. Ezzel párhuzamosan romlik a közlekedés biztonsága is. A közlekedési folyamat stabilitásának biztosítása nem képzelhető el a járművek intelligenciájának növelése nélkül, ami részben vagy teljesen a vezető kikapcsolását jelenti az irányítási körből. Az előadás összefoglalja ennek a területnek a legfontosabb eredményeit, bemutatja a jármű- és a járműcsoport-irányítás különböző szintjein alkalmazott rendszereket, ezek szenzorait és irányítási anomáliáit. A műszaki problémák mellett foglalkozik a terület néhány jogi és morális problémájával is.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Műszaki tudományok, Robotika, Járművek

tudósok előadásai

Dr. Palkovics László (előadó)

46:16

2005. február 28.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1179
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8301" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés