You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

1956- a szabadságharc katonapolitikája

392

1956- a szabadságharc katonapolitikája


Király Béla nyugalmazott vezérezredes, a Nemzetőrség egykori parancsnoka hadtörténészként, s egyben az 1956-os események tevékeny alakítójának szemszögéből tekinti át a forradalomban és a szabadságharcban részt vevő különböző fegyveres testületek - a néphadsereg, a rendőrség, a határőrség, az ÁVH és a belső karhatalom - akkori állapotát és az eseményekben betöltött szerepét, a szovjet agresszió alakulását, illetve a felkelők harci tevékenységét Budapesten és vidéken. Az előadás kitér a szabadságharc nemzetközi megítélésének összefüggéseire is.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Történelem

tudósok előadásai

Király Béla (előadó)
Dr. Horváth Miklós (előadó)
Eörsi László (előadó)

1:20:53

2004. október 25.

Marianna Nagy

2014. május 14.

392
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8288" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés