You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Teljesítményfokozás, dopping és sport

3251

Teljesítményfokozás, dopping és sport


Az embereket mindig is izgatta a teljesítményfokozás lehetősége az ókori olimpiáktól napjainkig. Az előadás bemutatja, hogy a gyógyszeripar történetében hogyan jelentek meg a klasszikus doppinganyagok, az idők során milyen kémiai és fizikai módszereket fejlesztettek ki a sportolók teljesítményének fokozására, illetve hogy milyen eljárások születtek a doppingolás elfedésére. Külön hangsúlyt helyez a hormonális teljesítményfokozó szerek megjelenésére és alkalmazására a különböző sportágakban. Végül szóba kerül majd a géndopping, amely a legújabb tiltott módszer a doppinglistán.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Sportorvostan, Gyógyszerészeti tudományok, Gyógyszerkémia

tudósok előadásai

Dr. Pucsok József (előadó)

49:22

2004. október 4.

Marianna Nagy

2014. május 14.

3251
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8285" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés