You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

A társadalmi mobilitás forrásai

1269

A társadalmi mobilitás forrásai


A magyar szociológia egyik meghatározó alakja előadásában bemutatja, hogy az esélyegyenlőség eszméje miképpen valósult meg az elmúlt évtizedekben, és hogy megvalósulhat-e egyáltalában. A társadalmi közbeszédben többnyire a mobilitás korlátairól hallani - az előadás a szociológiai kutatások tükrében a mobilitás lehetőségeit elemzi, külön is hangsúlyozva az oktatás szerepét. Modellezi az egyén lehetséges mozgásait a társadalomban, és nagy hangsúllyal tárgyalja a képességek, szociális adottságok és életesélyek gyakran szélsőségesen értelmezett, ám a valóságban bonyolult viszonyrendszerét.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Szociológia

tudósok előadásai

Dr. Kolosi Tamás (előadó)
Varga Edit (előadó)

50:10

2007. február 19.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1269
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8267" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés