You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Info- bionika és érzékelő számítógépek

818

Info- bionika és érzékelő számítógépek


Az elmúlt évtizedben az információs technológiák, a biotechnológiák és az idegtudomány találkozásából új kutatási terület jött létre, mely új termékek, szolgáltatások születéséhez is hozzájárult. Az előadás sok-sok példa segítségével ismerteti a rendkívül izgalmas új kutatási és innovációs törekvéseket, az "érzékelő számítógépek" születését és fejlődését. A biológia területén elsősorban az idegrendszer motiválta információtechnikai eszközökkel és gépekkel ismerkedhetünk meg, majd szó esik az élő szervezetekbe beépített protézisekről is. Az aggyal közvetlen kapcsolatba kerülő chipek a mesterséges eszközök és az élő szervezetek közötti szimbiózis irányába mutatnak. Az info-bionika területe a technológiai fejlődés, a társadalmi várakozások és a bioetikai megfontolások érzékeny kölcsönhatását is szemléletesen példázza.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Számítógéptudomány, Ember-gép kapcsolat, Alkalmazott informatika, Bioinformatika, Műszaki tudományok

tudósok előadásai

Dr. Roska Tamás (előadó)

44:08

2004. június 7.

Marianna Nagy

2014. május 7.

818
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8247" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés