You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Anyai öröklődés, anyai hatás

2674

Anyai öröklődés, anyai hatás


Az alma nem esik mesze a fájától; Nézd meg az anyját, vedd el a lányát. Az ilyen közmondások azt a tapasztalatot fogalmazzák meg, hogy a szülők átörökítik tulajdonságaikat utódaikra. Hogyan? Azokat a törvényszerűségeket, amelyek szerint a tulajdonságok öröklődnek, először Gregor Johann Mendel ismerte fel és tette közzé 1865-ben. Vannak azonban olyan tulajdonságok, amelyek öröklődése nem követi a Mendel-szabályokat. Miért nem? Mi az alapja az ún. nem-mendeli tulajdonságok öröklődésének? Miért játszanak az anyák kitüntetett szerepet ebben a folyamatban? Hogyan jobbíthatjuk életünket a nem-mendeli genetika ismeretében? Az előadás a nem-mendeli genetika kérdéskörébe ad bepillantást.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Biológiai tudomány, Genetika, Sejtgenetika, Genomika

tudósok előadásai

Dr. Szabad János (előadó)

37:37

2003. november 10.

Marianna Nagy

2014. május 7.

2674

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8223" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés