You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Génjeink:sors vagy valószínűség

877

Génjeink:sors vagy valószínűség


A genomika egy fiatal tudomány neve, mely a gének összességét vizsgálja. A genomprogramok befejeződése valóságos forradalmat jelent a biológiában és az orvostudományban. A géntérkép ismerete együtt a genetikai chiptechnológiával és a bioinformatikával korábban nem is remélt mértékben teszi előrejelezhetővé egyes betegségek megjelenését. Ám azt is fontos tudatosítanunk, hogy az öröklött gének általában inkább valószínűséget jelentenek, semmint sorsot: a környezeti tényezőknek is fontos szerepe van a betegségek kialakulásában - éppen ezért van kiemelkedő jelentősége az esélyelemzés lehetőségének.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Genetika, Genomika

tudósok előadásai

Dr. Falus András (előadó)

51:46

2003. június 10.

Marianna Nagy

2014. május 7.

877
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8210" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés