You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Környezetvédelem- fenntartható fejlődés

1589

Környezetvédelem- fenntartható fejlődés


A 20. század hatvanas éveinek első felében a Néma tavasz című könyv drámai módon rázta fel a vezető értelmiségi körök lelkiismeretét: innentől lehet számítani a környezetvédelem fogalmának bekerülését a társadalmi tudatba és az emberek gondolkodásába. A hetvenes évek eleje jelentős változásokat hozott (Föld Napja rendezvény, Római Klub létrejötte, Stockholmi Konferencia). A Stockholmi Konferencia után tíz évvel egyre jobban érlelődött az a felismerés, hogy a környezetvédelmi problémákat önmagában véve nem lehet megoldani, hanem együtt kell szemlélni a gazdasági szektorok tevékenységével. Kialakult egy új koncepció, amelyet fenntartható fejlődésnek neveztek el. A mai előadás a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fogalmát járja körül.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Környezet-egészségügy, Természettudományok, Környezetbiológia, Környezettudomány, Környezetvédelem, Környezeti hatás

tudósok előadásai

Láng István (előadó)
Drexler Dóra (megszólalók)
Lukács Balázs András (megszólalók)
Csete Mária (megszólalók)
Harkai Attila (megszólalók)

50:17

2002. november 11.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1589
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8181" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés