You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Mi a történelem?

1205

Mi a történelem?


Megismerhető és elbeszélhető-e a múlt objektív módon, úgy, ahogyan azt a természettudósoktól a maguk tárgya esetében elvárjuk, vagy pedig meg kell elégednünk valószínűsítésekkel, igaznak látszó, ám egzakt módon bizonyíthatatlan állításokkal? Vagy esetleg még ez utóbbi is teljesíthetetlen elvárás, s a múlt valójában annyiféleképpen interpretálható, amennyiféleképpen csak akarjuk? Tudomány-e a történetírás? Előadásomban a "történelmet" a történelmi tudás időben egyre változó tartalmának, s a történetírás ebben játszott szerepének a bemutatásával fogom jellemezni, leírni, ábrázolni.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Történelem

tudósok előadásai

Dr. Romsics Ignác (előadó)

56:24

2002. október 7.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1205
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/8176" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés