You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

…nyiss nekem tért? Tér és térbeliség az épített és a társadalmi világban

436

…nyiss nekem tért? Tér és térbeliség az épített és a társadalmi világban


Életünk számtalan térben zajlik. A városok mindennapos terei észrevétlenül is meghatározzák életünket. A tér fogalma és megítélése sokat változott az elmúlt száz évben. A szakemberek szerint ma az ún. „téri fordulat korszakát éljük. A tér tehát nem csak építészeti probléma, hanem egy komplex kérdéskört felölelő fogalom, amely kapcsolatot teremt az urbanisztika, a szociológia, a pszichológia, a földrajz és a képzőművészet között. Ennek konkrét példája a városi tér, amely a technológiai fejlődés és a globalizáció hatására alapvető átalakuláson megy át. Vajon hányféleképpen értelmezhető a tér fogalma?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Építészet, Épülettervezés, Környezettervezés, Várostervezés, Mérnöki tudományok

tudósok előadásai

Moravánszky Ákos (előadó)
Lévai Balázs (előadó)

44:16

2011. február 18.

Marianna Nagy

2013. augusztus 8.

436
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/6753" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés