You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Beszélgetés a szemantikus webről

604

Beszélgetés a szemantikus webről


Mi történik, amikor beírunk egy keresőprogramba egy nevet vagy egy szót? Vagy ha egy webes program segítségével szeretnék lefordítani egy szöveget? Ilyenkor a háttérben az informatika, a matematika és a nyelvészet közös eredményeit, a nyelvtechnológia kutatási vívmányait használjuk. Ahogyan ezek fejlődnek, úgy fejlődik az internet is. Azt sokan tudják már, mi a web 2.0, azt is tudjuk, mit jelent a szemantika (jelentéstan), de azt kevesen tudják pontosan megmondani, mit is jelent a szemantikus web. Illetve, hogy jön-e már a web 3.0, és ha jön, milyen paradigmaváltást eredményez majd.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Nyelvtudomány, Szemantika, Műszaki tudományok, On-line információs szolgáltatások

kerekasztal-beszélgetés

Lévai Balázs (műsorvezető)
Dr. Kornai András (szereplő)
Dr. Prószéky Gábor (résztvevő)
Dr. Szakadát István (résztvevő)
Dr. Pléh Csaba (résztvevő)
Varasdi Károly (résztvevő)

48:37

2011. február 13.

Marianna Nagy

2013. augusztus 8.

604
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/hu/embed/6746" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés