You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Génjeinkben az egészség? Öröklődés és életmód a 21. században

265

Génjeinkben az egészség? Öröklődés és életmód a 21. században


2003-ban ünnepeltünk: úgy tűnt, hogy áttörés történt az emberi gyógyászatban. Elkészült az emberi genomszekvencia, és azt hittük, hogy hamarosan kezdődhet a személyre szabott orvoslás. Valójában ennek feltételei most, egy évtizeddel később alakultak ki az új tudományos felfedezéseknek és a technológia fejlődésének köszönhetően. Megismertük a környezeti hatásokat tükröző epigenetikai folyamatok jelentőségét is. A genomikai és epigenetikai alapkutatási eredmények hihetetlenül gyorsan és várhatóan egyre intenzívebben kerülnek be az orvosi gyakorlatba. A legtöbben szeretnék, ha személyre szabott orvosi kezelést kapnának a jövőben, de azt már nem, hogy a biztosítók vagy a munkaadók is hozzájussanak genetikai információikhoz, így a jogi szabályozás jelentősége is felértékelődött.

More Less


Mindentudás Egyeteme

Medical sciences, Genomics

tudósok előadásai

Dr. András Falus (actor/actress)

5:53

2 February, 2011

Erika Bilicsi

19 August, 2014

265
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/en/embed/9113" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download