You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Miért olvasunk egyre kevesebbet? A könyvtárak szerepvállalásának alternatívái

217

Miért olvasunk egyre kevesebbet? A könyvtárak szerepvállalásának alternatívái


Gutenberg kora óta számos forradalmat élt meg a könyvkiadás, az eltelt évszázadok óta folyamatosan változik a könyv és így az olvasás is. Ma már nem kell sokat beszélni az analfabétizmusról, mégis egyre kevesebbet olvasunk. Bár a betű ismerete alapkészség, és nincs olyan téma, amihez ne lenne könyvtárnyi irodalom, mégis: mióta digitalizálták a betűt, a könyv, és vele együtt az olvasás egyre mostohább sorsra jut. Kérdés persze az, hogy csupán az olvasási szokások változnak, vagy a könyvtárosok, kiadók okkal kongatják a vészharangot: hiába a temérdek, színes, okos kiadvány, mi emberek lustulunk, az internetes böngészés, vagy az interaktív tévézés átveszi a hatalmat a nyomtatott szellem, a könyv felett.

More Less


Mindentudás Egyeteme

Library science, Psychological sciences

Klubrendezvények

Dr. György Fábri (moderator)
Dr. Péter Fodor (lecturer)
Dr. PhD. Márta Virágos (lecturer)
Rudolf Ungváry (lecturer)
András Bálint Kovács (lecturer)

1:11:02

12 October, 2006

Erika Bilicsi

15 August, 2014

217
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.dev.videotorium.hu/en/embed/8841" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download